SKÓT PALACSINTA
A következő recept eredetije Rachel Allen: A család kedvencei című szakácskönyvében található.
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só, 2 tojás, 2,5 dl tej, étolaj. (Nagyon finom lesz 1 teáskanál reszelt citromhéjtól és egy vaníliarúd kikapart belsejétől, de ezek kihagyhatók.)
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, cukorral, aztán beleütjük a tojást, majd apránként belekeverjük a tejet úgy, hogy csomómentes tésztát kapjunk. (Hozzáadjuk a citromhéjat és vaníliát is.)
Nagyon vékonyan kiolajozunk egy tapadásmentes serpenyőt. Fölhevítjük. Evőkanálnyi korongokat merünk a serpenyőbe a tésztából úgy, hogy ne érjenek össze. Amint a tésztakorongok kicsit megemelkednek és buborékos lesz a felszínük (kb. fél perc), lapátlanállal megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is aranybarnára sütjük.
A megsült palacsintákat gyümölccsel, valamilyen öntettel, fahéjas porcukorral, csokival tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Anyunak vettem egy szerintem nagyon aranyos szakácskönyvet, remélem tetszeni fog neki: A magyar úri család konyhája c.. Én már áttanulmányoztam titokban, nagyon jó, talán picit elfelejtett dolgokat találtam benne. Eperkalács, spárgatök csőben sütve,tengerészhús stb.
magyar szakácskönyv
(boglárka, 2012.11.29 15:52)