SZILVÁS KEVERŐS
Hozzávalók:
5 tojás, 25 dkg liszt, 25 dkg sötétbarna nádcukor, 25 dkg vaj, 1 evőkanál kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 kávéskanál őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, 1/2 kg magozott, felezett szilva, mandulaforgács.
Elkészítés:
A nádcukrot krémmé keverjük a vajjal, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A lisztet összeszitáljuk 1 kávéskanál fahéjjal és a sütőporral, majd a vajas krémbe forgatjuk.
A tésztát 25 x 35 cm-es tepsibe vagy tortaformába töltjük. A tetején elrendezzük a szilvát. A kristálycukrot elkeverjük a megmaradt fahéjjal, és a sütemény tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a beleszúrt tűre már nem tapad tészta (30-35 perc). A sütés utolsó öt percében megszórjuk mandulaforgáccsal. Vigyázat, ne szárítsuk túl!
A süteményről!
(Olguska, 2013.09.17 17:32)