TÚRÓ RUDI MUFFIN
Hozzávalók (12 nagyobb muffinhoz):
A tésztához: 15 dkg (rétes)liszt, 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 csomag főzős csokoládés pudingpor, 1 mokkáskanál sütőpor, csipetnyi só, 10 dkg cukor, fél deci étolaj (napraforgó), 2 dl víz, 1 mokkáskanál ecet.
A töltelékhez: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg porcukor, 1 mokkáskanál citromlé, 1 tábla csokoládé. (A túróba belekeverheted egy vaníliarúd kikapart belsejét vagy a cukor egy részét helyettesítheted vaníliás cukorral.)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A túrót simára keverjük a porcukorral és a citromlével, aztán 12 egyforma nagyságú golyót formálunk belőle.
A csokoládét 12 egyforma nagyságú kockára törjük. (Legegyszerűbb, ha eleve 12-es osztású a csokitábla.)
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a pudingport és egy csipet sót, egy másik tálban pedig a vizet, étolajat, ecetet és 10 dkg cukrot. A nedves hozzávalókat csomómentesen belekeverjük a szárazakba. (Egy tejfölhöz hasonló állagú, nagyon könnyen keverhető tésztát kell kapnunk.
Egy muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal. Minden kosárka aljába egy-egy kanál tésztát merünk. A tészta közepébe egy-egy túrógolyót illesztünk úgy, hogy a túró ne érjen a forma oldalához. Minden túrógolyó tetejére egy-egy kocka csokoládét illesztünk.
A maradék tésztát egyenletesen elosztjuk a túró és csokoládé tetején úgy, hogy mindenütt befedje a túrót és a csokoládét is.
A muffinokat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A megsült muffinok melegen még nagyon lágyak. Így is nagyon finomak, de elég törékenyek, és csak kiskanállal ehetők. Kihűtve megszilárdulnak.