TÚRÓS LEPÉNY
Hozzávalók (25 x 35 cm-es tepsihez):
Az alsó tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, fél citrom héja, 1 tojás.
A töltelékhez: 1 kg túró, 25-30 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg mazsola.
A felső tésztához: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál rétesliszt.
A sütemény tetejére: baracklekvár, porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, aztán egyenletes vastagságban egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk. Egy villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben a túrót szitán áttörjük, összekeverjük a cukorral, mazsolával, és a pudingporral.
Egy másik edényben a 3 tojásfehérjéből, a 3 evőkanál cukrot fokozatosan hozzáadva, kemény habot verünk. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, és még 2-3 percig verjük a habverőgéppel. Az így kapott habba beleforgatjuk a 3 kanál lisztet.
Kivesszük az elősütött tésztát a sütőből. Rákenjük a tetejére a túrós tölteléket. A töltelékre habzsákból rács alakban rányomjuk a felső tésztát.
A süteményt visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon további fél óráig sütjük. (Ha túl hamar pirulna a teteje, takarjuk be alufóliával.)
Mikor a sütemény megsült, de még forró, a rácsvonalak közeibe sárgabaracklekvárt kanalazunk. A túrós lepényt porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
hany gramm puding por van a csomagba, es olyan amit nem kell megfozni? (instant vanilla pudding?)
Túrós lepény
(Szamóca, 2010.03.21 10:05)
Kedves Márta!
Nagyon örülök, hogy ez a süti is bevált nálad. :)
Turos lepeny
(Marta Porteleki, 2010.03.18 22:43)Szia Szamoca! Mostanaban nem volt idom sutni, igaz mindennap, ha csak par percre is, de benezek hozzad. Ma vegre lelegzethez jutva, megsutottem ezt a sutidet, mondhatom ugyan olyan remek recept mint a tobbi. Es meg ami fontos, nem idoigenyes! Meg egy edesseget is elkeszitettem, igaz meg nincs befejezve, majd holnap, ez pedig a Csokolade torta. Majd jelzem milyen lett. Koszonom a recepteket es szep hetet kivanok!
Turos lepeny
(Elina, 2012.05.23 08:04)