ÚJ-ZÉLANDI KÓKUSZCSÓK (BUMBLEBEE)
A recept forrása: ÉGIGÉRŐ PASZULY. Köszönöm szépen!
Hozzávalók (kb. 25 darabhoz):
1 bögre cukrozott sűrített tej (az a nagyon sűrű, nagyon édes; vagy a dobozos fajta vagy a tubusos), másfél bögre különféle aszalt gyümölcs (én különböző mazsolákat és apróra vágott aszalt barackot használtam hozzá), másfél-két bögre kókuszreszelék (annyi kókuszreszelék kell, hogy a tejes-kókuszos keverékből könnyedén lehessen golyókat formálni, a golyók ne folyjanak szét).
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 160 fokra.
A sűrített tejbe keverjük bele az aszalt gyümölcsöt. Ezután adjunk hozzá másfél bögre kókuszreszeléket, és próbáljuk ki, hogy tudunk-e a masszából golyókat formálni. Ha a massza túl lágy, keverjünk bele még kókuszt.
Azt tapasztaltam, hogy a szükséges mennyiség attól függ, hogy a kókusz milyen finomra van reszelve.
A masszából formázott golyókat rakosgassuk egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe.
A süteményt süssük addig, amíg kicsit pirulni nem kezd. (A sütési idő kb. 20 perc.)
Miután megsült, hagyjuk állni a tepsiben legalább 10 percig, hogy megszilárduljon.
Tea vagy kávé mellé tökéletes aprósütemény.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Szamóca!
Ezt a sűrített tejet nem lehetne valami mással helyettesíteni?
Re: cukrozott tej
(Szamóca, 2012.01.27 20:38)
Kedves Mónika!
Nem tudom, mivel lehet a sűrített tejet helyettesíteni. Sajnálom!
süti
(Atbano, 2010.07.26 15:23)
Ez a kókuszcsók nagyon finom....sőt mi több isteni finom...
Mazsola nem volt itthon, így búzacsírával és zabpehellyel készült. Féltem, hogy túl száraz lesz, de nem, pont jó.
Köszi!
cukrozott tej
(Mónika, 2012.01.27 20:26)