BONBON FAGYI
A kedvenc fagyim a Szamos cukrászda bonbon fagyija. Ehhez hasonlót próbáltam házilag előállítani. Öszintén mondom, nagyon finom lett a házi változat.
Hozzávalók:
1 adag csokoládé fagylat (az elkészítését itt találod meg: CSOKI FAGYI katt ide!), 5 dkg natúr mogyoró, 3 dkg aranymazsola, 25-30 szem rumosmeggy (RUMOSMEGGY katt ide!), 1 evőkanál rum.
Elkészítés:
A mazsolát alaposan megmossuk, ráöntjük a rumot, majd félretesszük.
A mogyorót egy serpenyőbe szórjuk, és állandóan kevergetve vagy rázogatva enyhén megpirítjuk. Ezután kihűtjük, majd nagyobb darabokra törjük vagy daráljuk. (Tényleg nagyobb darabokra!)
A csokoládé fagylalt felét egy fagyasztható, lezárható dobozba kanalazzuk, rászórjuk a mogyoró, mazsola és rumosmeggy felét. Erre jön a fagyi másik fele, majd a maradék mogyoró, mazsola és rumosmeggy.
A dobozt lezárjuk, és fogyasztásig mélyhűtőben tároljuk.