CSOKIFAGYI
Nagyon krémes, nagyon csokis és csuda finom!
Hozzávalók:
2 dl tejszín, 20 dkg jó minőségű csokoládé (10 dkg-ból készítve is finom, ebben az esetben adj hozzá a csokin kívül egy púpos kiskanál kakaóport is), 25 dkg mascarpone.
Elkészítés:
A csokoládét a tejszínbe tördeljük, tűzre tesszük, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fölolvad. Nem kell főzni vagy forralni, csak addig hagyjuk a tűzön, amíg megolvad a csoki. Ezután a csokis tejszínt lehűtjük.
Mikor lehűlt, simára keverjük a mascarponéval. (Ilyenkor érdemes megkóstolni a krémet, hogy elég édes-e. Én nem szoktam plusz cukrot tenni bele, mert nekem elég a csoki édessége, de aki jobban szereti az édesebb ízeket, keverjen bele egy kis porcukrot.)
A csokis krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylattá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, a csokikrémet tedd mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyaszd meg!
Tipp:
Ezt a fagyit ízesítheted csipetnyi fahéjjal, kandírozott narancsdarabkákkal, apróra vágott mentával, tört mogyoróval, csokiforgáccsal, de csipetnyi csilivel is.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon jól néz ki. Készitetem már én is ehez hasonlót. Ezt is elkészítettem és nagyon jól sikerült és finom is lett!!!! :) <3
Csoki fagyi
(Zita, 2012.01.17 15:14)