CSOKIKRÉM
Hozzávalók:
6 dl tej, 2 tojás, 10 dkg cukor, 2 tábla csokoládé (ízlés szerint lehet ét- vagy tejcsokoládé, sőt, aki szereti az erősen csokis ízt, tehet még bele 2-3 evőkanál kakaóport is), 1 csapott evőkanál liszt.
Elkészítés:
A csokoládét fölolvasztjuk, beleöntünk 1 dl tejet, elkeverjük és lehűtjük.
A cukrot kikeverjük a tojásokkal, a liszttel, a kakaóporral, aztán hozzákeverjük a csokoládét, majd a maradék tejet.
Az egészet állandó kevergetés mellett kis lángon felfőzzük, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik.
A kész krémet tálkákba vagy kelyhekbe adagoljuk, és kihűtve tálaljuk. (Bár nálunk néha már forrón elfogy.)
Tipp:
A csokikrémbe keverhetsz pici őrölt fahéjat, egy mokkáskanál instant kávét, kandírozott narancsot, mazsolát.
Rétegezheted friss, befőtt vagy aszalt gyümölcsökkel.
Tálalhatod tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal díszítve.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia! Nagyon tetszik a recept,de tojás nélkül is meg lehet csinálni?
csokikrém
(Mila, 2012.07.21 19:17)