CSOKOLÁDÉFAGYLALT MANDULÁS PISKÓTÁVAL
Hozzávalók:
csokoládéfagylalt (a receptet IDE KATTINTVA találod meg), gyümölcs (lehet befőtt is).
A piskótához: 6 tojásfehérje, 6 evőkanál porcukor, 6 evőkanál finomra darált mandula, 2 evőkanál liszt, néhány csepp mandulaaroma.
Elkészítés:
A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük a cukorral. Mikor már majdnem teljesen kemény, belecsepegtetünk némi mandulaaromát. A habba óvatosan beleforgatjuk az összekevert lisztet és mandulát.
Az így kapott tésztát habzsákba töltjük, és pöttyöket nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongokat 160 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a fagylaltot, a gyümölcsöt és a piskótát kelyhekbe rétegezzük. Külön tálkában piskótát kínálunk hozzá.