EPER FAGYLALT
Hozzávalók:
25-30 dkg eper, az eper édességétől függő mennyiségű porcukor vagy más édesítőszer (én 3-4 kanálnyit szoktam használni), 25 dkg mascarpone, 1 evőkanál citromlé, 2 dl tejszín.
Elkészítés:
Az epret megmossuk, és összeturmixoljuk a cukorral. A mascarponét csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd beleforgatjuk az epret.
A krémet fagylaltgépbe öntjük, és fagylalttá keverjük.
Akinek nincs fagylaltgépe, az a mascarponés krémet egy mélyhűtést bíró tálba öntve tegye a mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyassza meg.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
edwerder
a recepted
(Timike :), 2010.06.02 10:00)
Kedves Eperfagyi receptet szolgáltató! :)
Azt kell, hogy mondjam, ez a fagylalt isteni finom... a legjobb recept, amivel eddig találkoztam. Olyan krémes lett a fagylaltom a mascarponétól, s olyan ínycsiklandozó íze lett, hogy már mélyhűtés előtt 1/4-ét megettem... :) Köszönöm szépen!!!
fagyikészités gép nélkül
(Marika, 2010.05.20 18:54)
Szia!
2dl vizet,10dkg cukorral felfőztem,amig szálat nem húzott.Belekevertem a pűrésitett epret.Mikor lehült,betettem a fagyasztóba.1h múlva kivettem,a tejszint(1dl)habbá vertem,és habverővel belekevertem.Megint fagyasztó.még 2xer óránként átkevertem habverővel,majd kifagyasztottam.Tökéletes lett.Próbáld ki.:)
palasthy.m@gmail.com
Fincsinek
(Szamóca, 2009.08.31 12:57)
Szia Fincsi!
Megnéztem az oldaladat.
Gondolom, még csak most kezded szerkeszteni. Biztosan nagyon jó lesz.
Én két dolgot változtatnék. Az egyik az, hogy barna alapon barna betűkkel írsz pl. a Dobos tortánál. Nem nagyon olvasható így a szöveg.
A másik: nem túl szerencsés dolog netről letöltött fotókat felhasználni. Legjobb, ha lefényképezed, amit sütsz, és a saját fotóidat töltöd föl. Ha néha mégis szeretnél idegen fotókkal is illusztrálni valamit, akkor mindig tüntesd fel, hogy honnan származik a kép eredetileg.
Sok sikert az oldaladhoz!
Szamóca
Fincsi
(Fincsi, 2009.08.31 12:43)
Fincsinek néz ki és biztos az!:)
Am jó az oldid!Katt az enyémre is lécci:
www.fincsi97.mlap.hu
ddwed
(rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, 2011.06.28 12:01)