EPERHAB
Hozzávalók (4 kis tálkához):
Fél kiló eper (lehet fagyasztott is), fél liter habtejszín, az eper édességétől függő mennyiségű porcukor vagy édesítőszer.
Elkészítés:
A tejszínt habbá verjük. Az epret a cukorral turmixgépben pürésítjük. (Néhány szemet félretehetünk a díszítéshez.) Az eperpürét a tejszínhabba keverjük. (A tejszínből is érdemes eltenni a díszítéshez.)
Az eperkrémet tálkákba adagoljuk. Tejszínhabbal, eperrel, citromfűlevéllel díszítjük, és rögtön tálaljuk.
Tippek:
Ha nem rögtön tálaljuk a krémet, akkor a tejszínbe fölveréskor tegyél habfixálót.
"Megbolondíthatod" a krémet, ha egy kiskanálnyi vaníliáscukrot vagy apróra vágott mentalevelet vagy citromfűlevelet adsz hozzá.
Ebből a krémből (habfixáló nélkül) fagylaltot is csinálhatsz, ha fagylaltgépbe öntöd, vagy parfét, ha mélyhűtőben megfagyasztod.