JOGHURTOS ERDEI GYÜMÖLCS FAGYLALT
Hozzávalók:
50 dkg tisztított bogyós gyümölcs (eper, málna, szeder, ribizli, meggy, áfonya ízlés szerint), 2 dl tejszín, 2 dl natúr joghurt, porcukor vagy édesítőszer (a cukor mennyisége attól függ, hogy a gyümölcsök mennyire savanyúak, én kb. 3 evőkanálnyit használok, ha nagyon savanyú a gyümölcs, ez lehet több is).
Elkészítés:
A gyümölcsöket a cukorral, joghurttal és a tejszínnel összeturmixoljuk, aztán átszűrjük, hogy az apró magok ne kerüljenek a fagylaltba.
Az így kapott krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylalttá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, a fagyit mélyhűtőben fagyaszd meg negyed óránként átkeverve.
Tipp:
A gyümölcsmagokat nem muszáj kiszűrni, ha nem zavar a fagyiban.
Aki szereti, hagyhat néhány szem gyümölcsöt egészben, és a már majdnem kész fagyiba keverheti.
Érdekesebbé teheted a fagylalt ízét pár csepp citromlével, egy kis vaníliával vagy vaníliás cukorral, csipetnyi fahéjjal, sőt, némi nagyon apróra vágott mentával is.
Ezt a fagylaltot elkészítheted másféle gyümölcsből/gyümölcsökből is.
Fagyi
(Pista, 2014.02.14 07:46)