KÁVÉ FAGYI
Hozzávalók:
2 dl tejszín, 1 evőkanál jó minőségű instant kávé (ha nagyon kávésan szereted, mehet bele egy kiscsit púpozott evőkanálnyi is, ha gyerekek is esznek a fagyiból, akkor koffeinmentes kávé), 3-4 evőkanál porcukor, 25 dkg mascarpone.
Elkészítés:
A kávét a tejszínbe szórjuk, tűzre tesszük, és addig kevergetjük, amíg a kávé fölolvad. Nem kell főzni vagy forralni, csak addig hagyjuk a tűzön, amíg teljesen föloldódik a kávé. Belekeverjük a cukrot. Ezután a tejszínt alaposan lehűtjük.
Mikor lehűlt, simára keverjük a mascarponéval. (Ilyenkor érdemes megkóstolni a krémet, hogy elég édes-e, mert a kávék között nagy különbség lehet. Aki nem érzi elég édesnek, keverjen bele még egy kis porcukrot.
A kávés krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylattá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, a krémet tedd mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyaszd meg!
Tipp:
Ezt a fagyit ízesítheted csipetnyi fahéjjal, kandírozott narancsdarabkákkal, de egy kis rummal is.