KÓKUSZFAGYLALT
Hozzávalók 2 személyre
4 dl kókusztejszín, 1 nagyobb ananász, 1 lime, xilit vagy más édesítőszer ízlés szerint, a tálaláshoz:
gyümölcsök.
Elkészítés:
Az ananászt hosszában félbevágjuk, a húsát filézőkéssel vagy éles szélű kanállal kiszedjük úgy, hogy a kb. 1 cm vastag gyümölcshéj sértetlen maradjon. A gyümölcshúsból eltávolítjuk a középső, fás részt, a többit apróra vágjuk, és turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a lime finomra reszelt héját, és a lime levének felét. A másik felével belülről bedörzsöljük az ananászt, és hűtőgépbe tesszük. A kókusztejszínt az ananászhúshoz öntjük, ízlés szerint édesítjük, majd simára turmixoljuk. Fagylaltgépbe töltjük, és szilárdulásig keverjük.
A kész fagylaltot a félretett ananászhéjban, gyümölcsökkel körítve tálaljuk.
Frissítő, kivételesen finom, nyári desszert.