MARCIPÁN FAGYI
Hozzávalók:
5 dkg finomra őrölt mandula, 2 evőkanál porcukor vagy ennek megfelelő más édesítőszer, 2 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 2 evőkanál mandulalikőr.
Elkészítés:
A mascarponét csomómentesen elkeverjük a tejszínnel, az őrölt mandulával, a mandulalikőrrel és a cukorral. (Kóstold meg a keveréket, hogy neked elég édes-e! Én nem szeretem a túl édes fagyit. Ha kell, adj hozzá még egy kis porcukrot!)
Az így kapott krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylalttá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, tedd a krémet a mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyaszd meg!
Tipp:
A mandula és a cukor helyett készítheted a fagylaltot 10 dkg reszelt marcipánnal is.
A még intenzívebb íz érdekében keverhetsz bele néhány csepp mandulaaromát.