PISZTÁCIA FAGYI
Hozzávalók:
10 dkg natúr (sótlan) pisztácia, 2 dl tejszín, 2 evőkanál mandulalikőr (amaretto likőr), 2-3 evőkanál porcukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, csipetnyi őrölt fahéj, 25 dkg mascarpone.
Elkészítés:
A pisztáciát finomra őröljük (néhány szemet félre lehet tenni a díszítéshez), majd a felét a tejszínbe keverjük, és lassú tűzön 3-4 percig főzzük. Hozzáadjuk a porcukrot, a fahéjat, belekeverjük a maradék őrölt pisztáciát, majd nagyon alaposan kihűtjük.
Amikor kihűlt, csomómentesen elkeverjük a mascarponéval és a likőrrel.
A krémet fagylaltgépbe töltjük és fagylattá keverjük.
Ha nincs fagylaltgéped, a fagylaltot tedd mélyhűtőbe, és negyedóránként átkeverve fagyaszd meg!
Tipp:
Ha nincs natúr pisztáciád, hasonló és legalább ilyen finom fagylaltot készíthetsz őrölt mandulából vagy dióból is.