TEJBEGRÍZ
Hozzávalók:
Fél liter tej, 4 csapott evőkanál búzadara, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál instant kakaópor vagy 1 kiskanál cukrozatlan kakaópor + 1 evőkanál cukor, pici csipetnyi só.
Elkészítés:
A búzadarát csomómentesen összekeverjük a hideg tejjel, beleszórunk egy nagyon pici sót, és állandóan kevergetve főzni kezdjük. Nagyon hamar, néhány perc alatt besűrűsödik. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, majd tálkákba adagoljuk. A tetejét megszórjuk cukrozott kakaóporral.
Tipp:
Szebben lehet tálalni a tejbegrízt, ha miután megfőtt, két részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a kakaóport, aztán a fehér és barna tejbegrízt felváltva kanalazzuk a tálkákba vagy kelyhekbe. Így szép, réteges desszertet kapunk.
A tejbegrízt tálalhatjuk úgy is, hogy valamilyen csinos formájú, hideg vízzel kiöblített tálkában kihűtjük, aztán óvatosan tányérra borítjuk.
uif
(5 bv, 2010.11.02 13:46)