VANÍLIA FAGYLALT és JÉGKRÉM
Hozzávalók:
10 evőkanál cukor, 4 egész tojás, 1 l tej, 1 rúd vanília.
Elkészítés:
A tejet fölforraljuk a félbe vágott vaníliarúddal.
A cukrot az egész tojásokkal robotgéppel habosra keverünk, aztán apránként beleöntjük a forró tejet, közben folyamatosan tovább verjük a habverővel. A vaníliás, tojásos tejet folyton keverve addig főzzük, amíg besűrűsödik, aztán kihűtjük és vagy fagylaltgépben, vagy mélyhűthető tálban, jégkrémformában megfagyasztjuk.
Tipp:
Ugyanezzel a módszerrel csokoládés fagylaltot is készíthetsz, ha vanília helyett két evőkanál kakakóporral főzöd föl a tejet.
Ha sztracsatella fagyit szeretnél, a kész, már kihűlt krémbe keverj apróra csokidarabkákat.