Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


GLUTÉNMENTES, TEJMENTES PALACSINTA

2015.06.26

Hozzávalók (10-12 darab palacsintához):

15 dkg zöldbanánliszt, 4 nagyobb tojás, 3 dl víz, fél kávéskanál só, 1 evőkanál olaj vagy olvasztott kókuszolaj;

a kisütéshez: olaj vagy kókuszolaj.

Elkészítés:

A lisztet simára keverjük a tojásokkal, az olajjal és a sóval, majd a vízzel hígítjuk. A tésztából enyhén kiolajozott palacsintasütőben hagyományos módon palacsintákat sütünk.

A kész palacsintákat édes vagy sós töltelékkel is tölthetjük.
 

Tipp:

Amíg a palacsinta sül, a még nyers oldalát megszórhatjuk magvakkal (szezámmag, napraforgómag, lenmag...), így az étel finoman ropogós lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.