KOLBÁSZOS-GOMBÁS OMLETT
Hozzávalók személyenként:
2 tojás, 2 gomba, 5 dkg füstölt kolbász, só, étolaj, 1 kisebb lila hagyma.
Elkészítés:
A felkarikázott kolbászt és a megtisztított, szeletelt gombát néhány csepp olajon tapadásmentes serpenyőben sütni kezdjük. (Az olajból tényleg csak néhány csepp kell, mert a kolbászból úgyis sül ki elegendő zsiradék.)
A tojást kis csipetnyi sóval habosra verjük. (A sóval vigyázni kell, mert a kolbász is sós.)
Mikor a gomba leve elpárolgott, és a kolbász enyhén megpirult, a felvert megszórjuk hagymakarikákkal, ránöntjük a felvert tojást, és addig sütjük kis lángon, míg a tojás össze nem áll.
Aki lágyabban szereti, az ebben az állapotában tányérra fordíthatja és tálalhatja az omlettet. Aki jobban át akarja sütni, az óvatosan fordítsa meg, és süsse meg a másik oldalát is, majd tányérra csúsztatva tálalja.
Tálalásnál adhatunk hozzá friss salátát, savanyúságot, reszelhetünk rá sajtot, kínálhatjuk péksüteménnyel, kenyérrel.
Tipp:
Természetesen gabonakolbászból is elkészíthető.