MEDVEHAGYMÁS RÁNTOTTA
Hozzávalók:
Tojás, étolaj, só, apróra vágott medvehagyma levél. A medvehagymáról itt olvashatsz: MEDVEHAGYMA (katt ide!)
Elkészítés:
A tojásokat egy tálkába töröm, villával fölverem (éppen csak annyira, hogy a fehérje és sárgája elvegyüljön, nem habosra), kicsit megsózom, egy serpenyőben egészen pici olajat melegítek, beleöntöm a tojást, és amikor kezd megkötni, rászórom a medvehagymát, aztán kicsit összehúzom, hogy minden oldalát érje a meleg. Hogy ki meddig süti: éppen csak pár másodpercig, kicsit tovább, vagy egészen addig, amíg az összes tojás keményre sül, ízlés kérdése.
Jó étvágyat!
A rántottához tálalt péksütemény receptjét itt találod meg: MEDVEHAGYMÁS CSIGA (katt ide!)