ROPOGÓS MÜZLI
Hozzávalók:
1 kg különféle gabonapehely ( zabpehely, tönkölybúzapehely, kukoricapehely, puffasztott rizs...), 20 dkg különböző darabos dióféle (dió, mogyoró, mandula...), 30 dkg aszalt gyümölcs, 5 evőkanál méz, esetleg valamilyen fűszer (pl. őrölt fahéj).
Elkészítés:
A pelyheket, a dióféléket és az aszalt gyümölcsöt egy nagy tálba szórjuk, rákanalazzuk a mézet, meghintjük egy kis fahéjjal (kihagyható), és nagyon alaposan összekeverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A mézes keveréket egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és 100 fokos sütőben gyakran átkeverve 25-30 percig sütjük. Ezután kivesszük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, jól záródó dobozban vagy üvegben tároljuk.
Tálalásnál friss gyümölcsöt, joghurtot, tejet adunk hozzá.
gép
(rita, 2013.02.15 12:25)