TÖKMAGKRÉM
Hozzávalók:
20 dkg héj nélküli natúr tökmag, 3 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj (vagy valamilyen semleges ízű növényi olaj), (tengeri) só.
A fotón a tökmagkrémesen kívül köleskörözöttes és tojáskrémes szendvicseket látsz.
Elkészítés:
A hozzávalókat robotgép aprítójában teljesen krémesre, egyneműre keverjük.
A tökmagkrémet tálalhatjuk kenyérre, kiflire, pirítósra kenve. Mártogathatunk bele zöldségeket. Adhatjuk héjában sült krumplihoz.
Nagyon egészséges és végtelenül finom!
Tipp:
Legfinomabbra kávédarálóban darálhatod a tökmagot. Ilyenkor a tökmagport kell krémesre keverni a tökmagolajjal és csipetnyi sóval.
A tökmag és a tökmagolaj kedvező élettani hatásáról és gyógyhatásáról itt olvashatsz: TÖKMAGOLAJ.