TONHAL KRÉM
Hozzávalók:
1 doboz natúr tonhalkonzerv, 1 mogyoróhagyma vagy 1 kis fej lilahagyma, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, só, csipetnyi őrölt bors, pár csepp citromlé.
Elkészítés:
A tonhalat villával összetörjük, apránként belekeverjük a vajba. Sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével és a nagyon apróra vágott hagymával ízesítjük. Pirítóssal vagy friss péksüteménnyel tálaljuk. Nagyon jól illenek hozzá a friss zöldségek (paradicsom, uborka, saláta...), de a savanyúságok vagy a tojáskarikák is.
Tipp:
Ha nem akarsz pazarolni, a halkonzerv levét is belekeverheted a krémbe, de csak a apránként, nehogy túlhígítsd!
Ugyanez a krém elkészíthető másfajta natúr halból is, például olajos szardíniából. Ha szardíniából készíted, akkor mindenképp vedd ki a halak gerincét! Ha nem veszed ki, akkor olyan lesz, mint régesrégesrégen az oviban: ropognak a szádban a halcsontdarabkák. És ez már az oviban sem volt jó.
halgerincecskéről
(Toncsi, 2012.02.17 08:30)