VÖRÖSLENCSE KRÉM
Hozzávalók:
20 dkg vöröslencse, 1 evőkanál natúr vega-mix fűszer (vagy más zöldséges fűszerkeverék), 2 közepes kimagozott paradicsom (vagy 1 evőkanál paradicsompüré), 1 húsos zöldpaprika (vagy kaliforniai paprika), 1 fej vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olivaolaj vagy tökmagolaj.
Elkészítés:
A lencsét kétszeres mennyiségű vízben a fűszerkeverékkel 10-15 perc alatt puhára főzzük. (A vöröslencse szétfő.)
Egy serpenyőbe olajat öntünk, beleszórjuk a kockákra vágott hagymát és az összevágott paprikát és összepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, együtt főzzük egy kicsit, aztán bomixerrel az egészet pépesítjük. Belekeverjük a lencsét, a finomra reszelt fokhagymát, ha kell, utánasózzuk.
Friss kiflivel, pirítósra kenve vagy zöldségeket belemártogatva fogyasztjuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
ezt most kipróbálom. itt árválkodik szegény vöröslencse, s pont erre a pillanatra várt :) köszi
vörös lencse krém
(Beastie, 2011.08.10 18:17)