FOKHAGYMÁS HAL ROPPANÓS BUNDÁBAN
Hozzávalók:
Valamilyen szálkamentes halfilé (tonhal, hekk...), fokhagyma, só, tej, finomliszt.
A "panírhoz": fél csésze étkezési keményítő, fél csésze finomliszt, 2 tojássárgája, só és jéghideg víz.
A sütéshez: étolaj.
Elkészítés:
A halszeleteket kicsit besózzuk (a tengeri halat óvatosan, mert eleve sós). Egy kiló halhoz 1 nagy vagy 2 kisebb fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg halszeletet, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hal, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes halfilét bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a halat.
Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább két órára) hűtőbe tesszük.
Pácolás után a halszeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, lecsöpögtetjük, és lisztben megforgatjuk.
A keményítőből, lisztből, kicsi sóból és tojássárgából tésztát keverünk annyi vízzel, hogy tejfölsűrűségű legyen. (Nem kell tökéletesen simára keverni, de száraz lisztcsomók ne legyenek benne.)
A liszben megforgatott halszeleteket belemártjuk ebbe a tésztába úgy, hogy a tészta mindenhol befedje a halat, majd bő forró olajban aranysárgára sütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Ildikó!
Az étkezési keményítő nem mesterséges adalékanyag, hanem teljesen természetes élelmiszer. Általában kukoricából vagy burgonyából készítik. Olyasmi, mint a liszt, csak finomabb szemcséjű. Semmilyen káros adalékanyagot nem tartalmaz. A boltokban kukoricakeményítő vagy burgonyakeményítő néven is kapható.
hal
(Ildikó, 2010.08.20 19:04)
Nagyon jónak tűnik. Ki szeretném próbálni, de mindenképpen kell bele étkezési keményítő? Be kell valljam, kicsit félek ilyen adalékanyagokat használni..Hiszen az élelmiszerekbe éppen van elég...
Mindenesetre köszönöm ezt a nagyszerű pác tippet :)
Keményítő
(Szamóca, 2010.08.20 19:34)