Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


GARNÉLÁS SPAGETTI

2019.12.14

p1850914-dd.jpg


Hozzávalók:
50 dkg spagetti
30-40 dkg tisztított garnéla (fagyasztott is lehet)
2-3 dl tejszín (30%-os)
5 dkg vaj
2-3 gerezd fokhagyma
15-20 szál petrezselyemzöld (csokorba kötve)
néhány csipet fehérbors


Elkészítés:
A spagettit forrásban levő, sós vízben főzni kezdjük.
Amint a tésztát feltettük főni, egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a garnélát, a petrezselyemcsokrot, a borsot és a finomra reszelt fokhagymát.
1-2 percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a tejszínt.
A tejszín forrásától számítva 5 percig főzzük. (Ne főzzük túl!)
Ízlés szerint megsózzuk, kivesszük a petrezselymet, majd a mártást összeforgatjuk a leszűrt spagettivel.
Rögtön tálaljuk.

A petrezselymet (vagy annak egy részét) apróra vágva is az ételhez adhatjuk.

 

 

 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.