GOMBÁS HALFILÉ
Hozzávalók:
Személyenként egy nagyobb vagy két kisebb fehér húsú halfilé (én tonhalból, hekkből, pangasius filéből, vajhalból vagy tilápia filéből szoktam készíteni), 10 dkg gomba, 1 kis fej salot hagyma vagy lilahagyma (de jó hozzá egy szál újhagyma is), egy evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 2-3 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A halfilét (ha fagyasztott, fölengedve) besózzuk, kicsit megborsozzuk.
A hagymát vékony karikákra vágjuk és a fölszeletelt gombával együtt egy serpenyőben egy evőkanál étolajon átsütjük.
Ezután a gombát kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradt kis olajon megsütjük a halfilé mindkét oldalát.
A halfilét ezután egy tűzálló tálba tesszük. Ráhalmozzuk a gombát. Megszórjuk reszelt sajttal.
Addig sütjük a sütőben, amíg a sajt pirulni kezd.
Friss salátával tálaljuk. De a krumplipüré is nagyon illik hozzá.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Rollad
Most mérges vagyok Vikicém, mert nem iktatták be a KONYHA NOBEL dijjat, mert te biztos meg érdemelnéd
nagy tisztelőd Gábor!/de nem arkangyal/
Gábor
(Egy régi, nagy tisztelőd, 2010.12.12 11:52)