GRILLEZETT VADLAZAC
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb vadlazacfilé, 3 dkg vaj, 2 evőkanál evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 2 citrom.
Elkészítés:
A lazacot enyhén megsózzuk, megborsozzuk, rácsöpögtetjük egy citrom levét, és fél órát állni hagyjuk.
Egy grillserpenyőbe 2 kanál étolajat öntünk. Hozzáadjuk a vajat, és amikor a zsiradék felforrósodott (nem szabad túlsütni, épp csak forró legyen!), beletesszük a halszeleteket, és mindkét oldalukat néhány percig sütjük. (Sülés közben a halat nem szabad forgatni, csak egyszer fordítjuk meg széles lapátkanállal, különben a filé széteshet.) Amikor a hal egyik fele már megsült, mellédobunk a serpenyőbe egy fölszeletelt citromot.
A kész halat a sült citromkarikákkal tálaljuk.