HALAS TÉSZTA
A recept megjelent a KIFŐZTÜK receptmagazinban.
Hozzávalók:
40 dkg tészta, 25 dkg szálkamentes halfilé, 25 dkg gomba, 4 dl tejszín, 2 citrom, 1 lehetőleg piros színű csípős paprika (kihagyható), 2-3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors, (olíva)olaj.
Elkészítés:
A halfilét kisebb kockákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, ráfacsarjuk egy citrom levét, és fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A gombát megtisztítjuk.
Bő, sós vízben föltesszük a tésztát főni. Fölhevítjük az olajat, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük, hozzáadjuk szeletelt gombát, elfőzzük a levét. Ezután beletesszük a halat a páclével együtt, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, megint keverünk rajta néhányat. Amikor jó erősen gőzölögni kezd, felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, belekeverjük a karikákra vágott paprikát, ha kell, utánaízesítjük sóval, borssal, aztán beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Tálalásnál minden adaghoz egy-egy darabka citromot adunk, hogy mindenki megcsöpögtethesse friss citromlével a tésztát.