HALFALATOK ROPPANÓS BUNDÁBAN
Hozzávalók:
50 dkg szálkamentes halfilé, 5 púpos evőkanál liszt (vagy 4 evőkanál liszt + 1 evőkanál étkezési keményítő), kb. 1 dl sör, 1 tojás, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 fokhagymagerezd, 1 citrom, őrölt bors, só, étolaj a sütéshez.
Elkészítés:
A halfiléket megmossuk, papírtörlővel megtörüljük, keresztben ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, aztán megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal és meglocsoljuk citromlével és félretesszük állni.
A sütőporral elkevert lisztből, a tojásból és a sörből sűrű palacsintatésztát keverünk. Egy kis mokkáskanál sóval és egy gerezd reszelt vagy zúzott fokhagymával ízesítjük.
Olajat forrósítunk egy fazékban.
A haldarabkákat a tésztába forgatjuk, aztán a forró olajban hirtelen ropogósra sütjük.
Frissen, forrón tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Ki fogom próbálni. A roppanósra vagyok kíváncsi.
Nagyon ízléses, igényes szép oldal. Sok munka van benne. Szépek a fotók.
A Jeli arborétumra kattintottam és ez jött ki. Mivel feleségem szerint főzési
lázban élek, mellette fotózom, így nyilván elragadott ez az oldal.
Gratulálok!
Várkonyi István
Halfalatok roppanós bundában
(István, 2011.05.02 21:14)