HALFILÉ TEJSZÍNES GOMBÁVAL
Hozzávalók:
Személyenként egy nagyobb vagy két kisebb fehér húsú halfilé (én tonhalból, hekkből, pangasius filéből, vajhalból, tőkehalból vagy tilápia filéből szoktam készíteni), 1 dl tejszín, 25 dkg gomba, 1 kis csokor petrezselyemzöld, egy evőkanál vaj, só, őrölt (fehér)bors, 2-3 evőkanál liszt.
Elkészítés:
A halfilét (ha fagyasztott, fölengedve) besózzuk, kicsit megborsozzuk, megforgatjuk lisztben. Egy serpenyőben vajon megsütjük mindkét oldalát, majd a halfilét kivesszük a vajból és félretesszük. A vajba beleszórjuk a megtisztított, fölszeletelt gombát, addig sütjük, míg a leve elpárolog, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, ráöntjük a tejszínt, ha kell utánaízesítjük sóval, borssal és az egészet összeforraljuk.
Tálalásnál a halfilét leöntjük a tejszínes gombával, friss salátát és krumplipürét vagy (barna)rizst adunk mellé.