Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


HEKK HALSÜTŐ MÓDRA

2008.01.21

p1730189-dd.jpg

 

Hozzávalók:

Személyenként egy nagyobb vagy két kisebb hekkfilé vagy egy megtisztított hekktörzs, tej, étolaj, só, őrölt bors, fél bögrényi liszt, egy evőkanál őrölt pirospaprika.

 

Elkészítés:

Ha fagyasztott a hal, hűtőgépbe téve, enyhén sós tejben kiolvasztjuk.

Ezután a hekkről leitatjuk a nedvességet, sózzuk, kicsit megborsozzuk.

A lisztet egyenletesen összekeverjük a pirospaprikával.

A haldarabokat alaposan megforgatjuk a paprikás lisztben,

Olajat hevítünk. (Forró legyen, de ne füstölögjön!) A haldarabokat mindkét oldalukon átsütjük.

A megsült halat friss kenyérrel tálaljuk. De a sült krumpli is nagyon illik hozzá.

 

p1730985-ddd.jpg

 

HEKK MÁSKÉPP

 

Hozzávalók (4 személyre):

4 hekktörzs, 2 dl liszt, 2 tojás, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, étolaj, citrom. (Ha a hal fagyasztott: tej.)

Elkészítés:

Ha fagyasztott halat használunk, egy gerezd reszelt fokhagymával ízesített tejben lassan (hűtőgépben) kiolvasztjuk.

Ha nem fagyasztott, minél frissebbet válasszunk.

A halat alaposan megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, megcsöpögtetjük citromlével, megszórjuk sóval, őrölt borssal, és legalább fél órát letakarva hűtőben állni hagyjuk.

A tojást egy kávéskanál sóval, fél kávéskanál őrölt pirospaprikával és néhány csipet őrölt borssal fűszerezzük, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet, és annyi hideg vizet, hogy elkeveréskor sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Nem szabad égnie, csak éppen forró legyen.

A haldarabokat megforgatjuk a lisztben, belemártjuk a fűszeres tojásba, és az olajba tesszük. Mindkét oldalukat átsütjük. (Óvatosan, széles lapáttal csak egyszer fordítjuk meg, mert a hal könnyen törik.)

A megsült halat friss salátával, sült krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.

 

Tipp:

A panírozáshoz a lisztes tojás hígítására víz helyett sört vagy tejet is használhatunk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

köszönöm

(konyhakukkolo.eoldal.hu, 2011.08.14 21:19)

köszönöm a választ

Felirat

(Szamóca, 2011.06.21 10:49)

Szia!
Nem az eoldal feliratozza a fotókat, hanem én.
A képméretező, képkezelő programoknak általában van feliratozó funkciójuk.
A képeket feliratozva töltöm föl az oldalra.
Sikeres munkát kívánok!
Viki

Recepteket

(konyhakukkolo.eoldal.hu, 2011.06.21 10:27)

Szeretném megkérdezni, hogy mit kell ahhoz tennem, hogy az én honlapomon lévő képeimen is megjelenjen a honlapom linkje felirat, úgy mint neked a szamoca.eoldal.hu.
De az is lehet, hogy semmit, csak a fizetős oldalakhoz ez a szolgáltatás is jár? Én nem tudok fizetni a honlapért, mert munkanélküli vagyok.
Válaszodat köszönöm.

Sült hal

(Szamóca, 2010.02.22 14:54)

Szia Márta!
A hal a legkönnyebben, leggyorsabban elkészíthető étel, és még egészséges is.
Az utóbbi időben igyekszem rászoktatni a családomat.
Nagyon szép hetet kívánok én is neked!

Hekk halsuto modra

(Marta Poteleki, 2010.02.22 14:44)

Kedves Szamoca! Megsutottem a halat a recepted alapjan, igaz nem hekket, hanem catfisht, nagyon-nagyon finom lett. Az elkeszitese nagyon egyszeru, hamar elkeszitheto es az ize....! Ezer koszonet a receptert! Szep hetet kivanok !