HEKK HALSÜTŐ MÓDRA
Hozzávalók:
Személyenként egy nagyobb vagy két kisebb hekkfilé vagy egy megtisztított hekktörzs, tej, étolaj, só, őrölt bors, fél bögrényi liszt, egy evőkanál őrölt pirospaprika.
Elkészítés:
Ha fagyasztott a hal, hűtőgépbe téve, enyhén sós tejben kiolvasztjuk.
Ezután a hekkről leitatjuk a nedvességet, sózzuk, kicsit megborsozzuk.
A lisztet egyenletesen összekeverjük a pirospaprikával.
A haldarabokat alaposan megforgatjuk a paprikás lisztben,
Olajat hevítünk. (Forró legyen, de ne füstölögjön!) A haldarabokat mindkét oldalukon átsütjük.
A megsült halat friss kenyérrel tálaljuk. De a sült krumpli is nagyon illik hozzá.
HEKK MÁSKÉPP
Hozzávalók (4 személyre):
4 hekktörzs, 2 dl liszt, 2 tojás, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, étolaj, citrom. (Ha a hal fagyasztott: tej.)
Elkészítés:
Ha fagyasztott halat használunk, egy gerezd reszelt fokhagymával ízesített tejben lassan (hűtőgépben) kiolvasztjuk.
Ha nem fagyasztott, minél frissebbet válasszunk.
A halat alaposan megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, megcsöpögtetjük citromlével, megszórjuk sóval, őrölt borssal, és legalább fél órát letakarva hűtőben állni hagyjuk.
A tojást egy kávéskanál sóval, fél kávéskanál őrölt pirospaprikával és néhány csipet őrölt borssal fűszerezzük, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet, és annyi hideg vizet, hogy elkeveréskor sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Nem szabad égnie, csak éppen forró legyen.
A haldarabokat megforgatjuk a lisztben, belemártjuk a fűszeres tojásba, és az olajba tesszük. Mindkét oldalukat átsütjük. (Óvatosan, széles lapáttal csak egyszer fordítjuk meg, mert a hal könnyen törik.)
A megsült halat friss salátával, sült krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.
Tipp:
A panírozáshoz a lisztes tojás hígítására víz helyett sört vagy tejet is használhatunk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
köszönöm a választ
Felirat
(Szamóca, 2011.06.21 10:49)
Szia!
Nem az eoldal feliratozza a fotókat, hanem én.
A képméretező, képkezelő programoknak általában van feliratozó funkciójuk.
A képeket feliratozva töltöm föl az oldalra.
Sikeres munkát kívánok!
Viki
Recepteket
(konyhakukkolo.eoldal.hu, 2011.06.21 10:27)
Szeretném megkérdezni, hogy mit kell ahhoz tennem, hogy az én honlapomon lévő képeimen is megjelenjen a honlapom linkje felirat, úgy mint neked a szamoca.eoldal.hu.
De az is lehet, hogy semmit, csak a fizetős oldalakhoz ez a szolgáltatás is jár? Én nem tudok fizetni a honlapért, mert munkanélküli vagyok.
Válaszodat köszönöm.
Sült hal
(Szamóca, 2010.02.22 14:54)
Szia Márta!
A hal a legkönnyebben, leggyorsabban elkészíthető étel, és még egészséges is.
Az utóbbi időben igyekszem rászoktatni a családomat.
Nagyon szép hetet kívánok én is neked!
Hekk halsuto modra
(Marta Poteleki, 2010.02.22 14:44)Kedves Szamoca! Megsutottem a halat a recepted alapjan, igaz nem hekket, hanem catfisht, nagyon-nagyon finom lett. Az elkeszitese nagyon egyszeru, hamar elkeszitheto es az ize....! Ezer koszonet a receptert! Szep hetet kivanok !
köszönöm
(konyhakukkolo.eoldal.hu, 2011.08.14 21:19)