Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


KOKTÉLRÁKOS-LAZACOS TÉSZTA

2020.01.05

Hozzávalók:
50 dkg tészta
20-25 dkg fagyasztott koktélrák
20-25 dkg lazac apró kockákra vágva (lazac helyett használhatunk más szálkamentes halfilét, például tonhalat, vajhalat, tilápiát)
20-30 dkg zöldség (sárgarépa, cukorborsó...)
2 dl tejszín
1 dl fehérbor (kihagyható)
5 dkg vaj
1 evőkanál apróra vágott, friss kapor
néhány csipet őrölt fehérbors

parmezán

Elkészítés:
A megtisztított, felaprított zöldségeket enyhén sós vízben 5-7 percig forraljuk, majd leszűrjük, félretesszük.
A tésztát forrásban levő sós vízben feltesszük főni.
A vajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük. Beletesszük a zöldséget, a rákot és a haldarabkákat, 2-3 percig kevergetjük, majd megszórjuk kaporral és borssal, felöntjük tejszínnel és borral. 8-10 percig forraljuk, ízlés szerint megsózzuk, aztán összeforgatjuk a közben kifőtt és leszűrt tésztával.
Parmezánnal megszórva tálaljuk.

 

p1850975-dd.jpg
 

Tipp:
Bor helyett a tészta főzőlevét is használhatjuk. Ebben az esetben ízesíthetjük az ételt néhány csepp citromlével.
Kapor helyett használhatunk petrezselyemzöldet és / vagy finomra reszelt fokhagymát is.