Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


KOKTÉLRÁKOS TÉSZTA

2020.01.15

p1860012-dd.jpg


Hozzávalók:
50 dkg tészta
25-30 dkg fagyasztott koktélrák
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
1
gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 nagy csokor petrezselyemzöld
néhány csipet őrölt fehérbors


Elkészítés:
A tésztát forrásban levő sós vízben feltesszük főni.
A vajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük. Beletesszük a rákot, 2-3 percig kevergetjük, majd megszórjuk borssal, felöntjük tejszínnel és borral, beletesszük a csokorba kötött petrezselymet. Az ételt 8-10 percig forraljuk, ízlés szerint megsózzuk, beletesszük a finomra reszelt fokhagymát, kivesszük a petrezselyemcsokrot, aztán összeforgatjuk a szószt a közben kifőtt és leszűrt tésztával.

Tipp:
Tálalásnál megszórhatjuk petrezselyemmel vagy sajttal. Adhatunk hozzá citromgerezdeket.