Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


LAZAC ZSÁLYÁVAL SÜTVE

2022.07.16

Hozzávalók (4 személyre):

4 lazacszelet, 
3-4 zsályaágacska,
5  dkg vaj, 
2 evőkanál evőkanál étolaj, 
só, 
őrölt (fehér)bors, 
citrom.

   

Elkészítés:

A halat megsózzuk, megborsozzuk.

Egy grillserpenyőbe 2 kanál étolajat öntünk. Hozzáadjuk a vajat,
Amikor a zsiradék felforrósodott (épp csak forró legyen!), beletesszük a halszeleteket, rájuk szórjuk a fűszernövényeket, és a halszeletek mindkét oldalát néhány percig sütjük. (Sülés közben a halat nem szabad forgatni, csak egyszer fordítjuk meg széles lapátkanállal, különben széteshet. Nehogy túlsüssük és kiszárítsuk!)

Tálalásnál kínáljunk a halhoz citromgerezdeket.

 

zsalyas-lazac-001-aa.jpg