PISZTRÁNG MANDULÁVAL
Hozzávalók:
Pisztráng, vaj, só, őrölt bors, citrom, mandulaforgács.
Elkészítés:
A megtisztított pisztrángot kívül-belül alaposan bekenjük citromlével, megsózzuk, enyhén megborsozzuk. A hal belsejébe egy darabka vajat teszünk.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Belefektetjük a pisztrángot. A tetejére is morzsolunk egy kis vajat, és betesszük a sütőbe ha van grill fokozatra, ha nincs grill, akkor az elektromos sütő felső harmadára, ha állítható, felső sütésre, a legnagyobb lángra.
A halat kb. 5-6 perc múlva megfordítjuk (óvatosan, egy nagy lapátkanállal alányúlva), és a másik oldalát is sütjük kb. 5 percig. Ezután bőségesen megszórjuk mandulaforgáccsal.
Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a mandula pirulni kezd.
Tipp:
Ugyanezt az ételt nem csak sütőben, hanem egy nagy serpenyőben is elkészítheted. A készítés módja ugyanaz, mintha sütőben sütnéd a halat.