Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


TENGER GYÜMÖLCSEI TÉSZTÁVAL

2020.01.15

Hozzávalók:
50 dkg tészta
50 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei (garnéla, tintahalkarika, kagylóhús...)
2 dl tejszín
1-2 gerezd fokhagyma
10 dkg mozzarella (vagy más semleges ízű sajt)
2 evőkanál reszelt parmezán (
Parmigiano-Reggiano)
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy csokor petrezselyemzöld
néhány csipet őrölt fehérbors


Elkészítés:
A tésztát forrásban levő, sós vízben feltesszük főni.
A vajat és az olajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük. Beletesszük a tenger gyümölcseit, 2-3 percig kevergetjük, majd megszórjuk borssal, felöntjük tejszínnel, beletesszük a csokorba kötött petrezselymet. Az ételt 8-10 percig forraljuk, ízlés szerint megsózzuk, kivesszük a petrezselyemcsokrot, belekeverjük a finomra reszelt fokhagymát, a kis darabokra tépkedett mozzarellát, a reszelt parmezánt. Miután a sajt elolvadt, a mártást összeforgatjuk a közben kifőtt és leszűrt tésztával.


p1860042-ddd.jpg