Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


BRASSÓI APRÓPECSENYE

2019.09.20

p1850873-dd.jpg


Hozzávalók:
1 kg hús (általában sertéscomb, de nálunk csirkemellből készül),
2 kg krumpli,
3-4 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál őrölt pirospaprika,
2 kávéskanál só,
fél kávéskanál őrölt bors,
néhány csipet majoranna,
étolaj.

Elkészítés:
2 evőkanál olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az egyforma nagyságú csíkokra vagy kockákra darabolt húst. Néhány percig kevergetve körbepirítjuk. Rászórjuk a borsot, sót, pirospaprikát, majorannát, összekeverjük, majd negyed bögre vizet öntünk hozzá. A húst puhára sütjük úgy, hogy az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.
Közben bő, forró olajban megsütjük az egyforma nagyságú hasábokra vagy kockákra vágott krumplit.
A megpuhult húsba belekeverjük az apróra reszelt fokhagymát.
Ezután az alaposan lecsepegtetett krumplit és a szaftos húst összeforgatjuk.
Rögtön, forrón tálaljuk.

Tipp:
Még finomabb lesz az étel, ha a főzést megelőző este vágjuk össze a húst, majd hozzáadunk 2 evőkanál olajat és 2 finomra reszelt fokhagymagerezdet, jól összekeverjük, és lezárva hűtőben tarjuk a főzésig.


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.