CIGÁNYPECSENYE
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb, vastag, csont nélküli karaj vagy tarja szelet, 4 legalább fél centi vastag szelet húsos szalonna, 4 közepes fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, liszt, étolaj.
Elkészítés:
2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk.
A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve minimum 1-2 órára a hűtőgépbe tesszük. (Még jobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Csak jól fedd le, mert különben minden más étel átveszi a fokhagyma szagát!)
Fél bögrényi lisztet összekeverünk egy csapott evőkanál pirospaprikával. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a lisztben.
Egy serpenyőben kis olajat hevítünk (az olaj forró legyen, de ne füstölögjön). Az olajon a lisztbe forgatott hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. (3-4 percig sütjük egy-egy oldalukat.)
Egy tepsi alját kiolajozzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk, megforgatjuk a karikákat a paprikás lisztben, és a kiolajozott tepsi aljába szórjuk őket. Az átsütött hússzeleteket ráfektetjük a hagymakarikákra. A hússzeletek tetejére néhány megtisztított fokhagymagerezdet szórunk. Mindegyik hússzeletre teszünk egy kakastaréj formára bevagdosott szalonnacsíkot.
Az így összeállított ételt fél órára sütőbe tesszük, és összesütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Ma csináltam életem első cigánypecsenyéjét,ez alapján a recept alapján és nagyon ízlett a családomnak!!!
cigánypecsenye
(Ria, 2011.10.24 14:31)Holnap készítem életem első cigánypecsenyéjét,és ezt a receptet fogom használni. Remélem jól sikerül majd
A recept alapján elkészített cigánypecsenyéröl
(Kati, 2011.09.02 11:45)A család minden tagjának nagyon ízlett ez az étel.Köszönöm a receptet.
Cigánypecsenye
(Páskuly Gyula, 2011.06.30 18:07)Én viszont úgy szoktam,hogy a húst megtűzöm a füstölt szalonnával.
Cigánypecsenye
(Edit, 2011.05.21 17:46)
T. CÍM!
Mindegyik cigánypecsenye receptet végignéztem, nekem ez tetszett a legjobban, ez áll az én általam készített ételek készítési módjához a legközelebb. Hétvégén ki is próbálom. Köszi.
Üdv.
Edit
Csillának
(Szamóca, 2011.05.07 18:54)
Szia Csilla!
Természetesen sütheted kerámia tálban és lefedheted alufóliával, de ha lefeded, a sütés vége előtt tíz perccel vedd le a fóliát, hogy megpiruljon az étel. Én 200 fok körüli hőmérsékleten szoktam sütni.
kérdéseim
(Csilla, 2010.07.06 15:23)Az lenne a kérdésem, hogy jó-e ha kerámia tálba teszem? Illetve hogy le kell-e fedni alufóliával, és hogy hány fokon süssem?
cigánypecsenye
(Sziszi, 2011.03.28 10:57)Tegnap ebédre készítettem, isteni lett. A párom, akinek ez a kedvenc étele, nem győzte dícsérni. Köszönöm.
cigánypecsenye
(Éva, 2011.01.23 15:11)E recept alapján készítettem életem első cigánypecsenyéjét! Kiváló lett, köszönöm.
Cigánypecsenye
(Brie, 2010.11.09 13:50)Én ma fogom vacsorára elkészíteni, már pácolódik a husi... :) Egyik cp recept se tetszett ami a neten fellelhető, de ez már cselekvésre késztetett! Írok, h milyen lett! :)
Isteni
(csilla, 2010.11.08 14:39)
Ma megcsináltam ISTENI lett.
Eddig másképp csináltam a cigánypecsenyét de ezentúl csak így fogom.nagyon jó ez az oldal.Már minden kollégámnak ajánlottam már.üdv Csilla
cigánypecsenye
(Magdi, 2010.04.01 06:45)
Ez az egyik kedvencem a receptjeid között. De mindegyiket szeretem, amit kipróbáltam, mert mindegyik nagyon jól sikerült.
Nálunk ez lesz húsvétkor is. Mindent tőled fogok sütni.
cigánypecsenye
(Klaudia, 2011.10.25 19:40)