CIGÁNYPECSENYE
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb, vastag, csont nélküli karaj vagy tarja szelet, 4 legalább fél centi vastag szelet húsos szalonna, 4 közepes fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, liszt, étolaj.
Elkészítés:
2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk.
A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve minimum 1-2 órára a hűtőgépbe tesszük. (Még jobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Csak jól fedd le, mert különben minden más étel átveszi a fokhagyma szagát!)
Fél bögrényi lisztet összekeverünk egy csapott evőkanál pirospaprikával. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a lisztben.
Egy serpenyőben kis olajat hevítünk (az olaj forró legyen, de ne füstölögjön). Az olajon a lisztbe forgatott hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. (3-4 percig sütjük egy-egy oldalukat.)
Egy tepsi alját kiolajozzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk, megforgatjuk a karikákat a paprikás lisztben, és a kiolajozott tepsi aljába szórjuk őket. Az átsütött hússzeleteket ráfektetjük a hagymakarikákra. A hússzeletek tetejére néhány megtisztított fokhagymagerezdet szórunk. Mindegyik hússzeletre teszünk egy kakastaréj formára bevagdosott szalonnacsíkot.
Az így összeállított ételt fél órára sütőbe tesszük, és összesütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Az egyik kedvencem, köszönöm a receptet!
cigánypecsenye
(zsuzska, 2010.01.10 11:50)Köszi a receptet a párom már régota kéri tőlem hogy csináljam meg remélem izlik majd neki!!
cigánypecsenye
(dagmar, 2009.11.28 16:34)Isteni lett! Örök hála a receptért, párom nagy kedvence, amit most én is meg tudtam csinálni :)
pecsenye
(Janka, 2009.11.26 07:23)
hétvégén ezt sütöttem
mindenkinek nagyon ízlett
mára is keresek valamilyen jó receptet, amit eddig kipróbáltam erről az oldalról, minden nagyon jól sikerült
recept
(Laci, 2010.01.28 07:15)