HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
CSIRKE GERGELYI MÓDRA
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott csirkehús (mi csirkecombból szeretjük a legjobban), 4-5 gerezd fokhagyma, 5-6 db közepes vöröshagyma, 3 dl sör, 1 mokkáskanál só, negyed mokkáskanál őrölt kömény, egy-két csipet őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika, 2 babérlevél, 2 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A húst nem túl apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és fölkarikázzuk.
Egy magas falú tapadásmentes serpenyőben fölmelegítjük az olajat, beleszórjuk a vöröshagyma felét és a húst, majd addig kevergetjük, rázogatjuk, amíg a hús mindenütt kifehéredik és pirulni kezd. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és paprikával, házzáadjuk a babérlevelet a reszelt vagy zúzott fokhagymát, ráöntjük a sört, befedjük, és néha megrázogatva addig pároljuk, amíg a hús már majdnem puha. Ekkor beletesszük a többi hagymát, és még kb. tíz percig sütjük, amíg a leve jól besűrűsödik.
Főtt vagy pirított krumplival vagy egy nagy szelet friss kenyérrel tálaljuk.