CSIRKE ROLÁD
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé, 25-30 dkg vékony szeletekre vágott húsos szalonna, 3-4 gerezd fokhagyma, két kiskanál só, 2 evőkanál étolaj, negyed kávéskanál őrölt bors.
Elkészítés:
A csirkemellett lehetőleg minél nagyobb szeletekre vágjuk. Az étolajat krémesre keverjük a zúzott fokhagymával, a borssal és a sóval, majd ezzel a keverékkel bedörzsöljük a hús minden oldalát.
A szalonnaszeletek felét egymás mellé fektetjük egy vastag alufóliára úgy, hogy a hosszú oldaluk kicsit átfedje egymást. (Optimális esetben egy egybefüggő téglalapot fedünk le a szalonnával.) A hússzeleteket a szalonnára terítjük úgy, hogy a széleik kicsit fedjék egymást. Végül a húst is befedjük szalonnacsíkokkal.
Ezután az alufólia segítségével óvatosan föltekerjük a húst, mint a bejglit. (Vigyázat, nehogy szétessen!)
A húsroládot vagy egy kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába vagy egy tepsibe emeljük, alufóliával lefedjük, és 200 fokos sütőben 45 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és az ételt megpirítjuk.
Kihűtve szeleteljük.
Csirkerolád
(kata.parti@gmail.com, 2014.04.11 20:17)