CSIRKECOMB SAJTTAL-SONKÁVAL TÖLTVE
Hozzávalók (4 személyre):
8 csirkecomb felsőrész, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg füstölt sonka vagy tarja apró kockákra vágva, só.
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag, só. A kisütéshez: étolaj.
Elkészítés:
A csirkecombokból éles késsel kivesszük a csontot, és a csont helyétöl kétfelé bevágjuk a combokat úgy, hogy kétoldalra kiteríthetőek legyenek, aztán minden oldalukon megsózzuk őket. A reszelt sajtot összekeverjük az apró sonkakockákkal, és egybedolgozzuk a panírozáshoz előkészített felvert tojásból egy evőkanálnyival. A töltelék kb. egynyolcad részét az egyik csirkecombszelet egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét, és a szélét összetűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel. A többi csirkecombot is ugyanígy töltjük meg.
Ezután a húsokat a szokásos módon lisztbe, felvert sós tojásba, szezámmaggal kevert zsemlemorzsába panírozzuk.
A töltött combokat nem túl forró, éppen csak gyöngyöző olajban, lassú tűzön, fedő alatt mindkét oldalukon átsütjük.
(Sütés után a fogpiszkálókat vagy hústűket természetesen eltávolítjuk.)
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
VJHHHHHLXCFHG LIL HKK
Válasz
(Carphanter, 2009.02.07 15:30)Mert nem hús.És mint tudod én nagyon húsos vagyok.Ma sültoldalas rántott gomba volt.Fotó: Menzán van.
xxxxxxx
(Carphanter, 2008.12.31 05:37)Ez is kedvencem.Ha bűntudatom van akkor rántott gombával,karfiollal tálalom.Ma ez lesz a menü.
Berhida.
(Franyóné Margó, 2008.07.19 10:22)Ez nagyon finom,én márt csináltam.Probáljátok ki,isteni.
SEMIRŐL
(RÉKA, 2012.05.23 11:37)