CSIRKEFALATKÁK
Hozzávalók:
1 kg csont és bőr nélküli csirkehús (nálunk csirke felsőcombból és csirkemellből a legnépszerűbb), 1 kis dobozos (kb. 1,5 dl) natúr joghurt, 2 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál só, zsemlemorzsa a bundázáshoz, 2-3 evőkanál étolaj a sütéshez.
Elkészítés:
A húst kisebb darabokra vágjuk, majd erős nejlonzacskóba szórjuk. A joghurtot összekeverjük a reszelt fokhagymával és a sóval. A húsra öntjük, lezárjuk a zacskót (legegyszerűbb, ha kötünk rá egy csomót), és alaposan "megmasszírozzuk", hogy a joghurt mindenütt bevonja a húsdarabokat. Ezután az egészet betesszük legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe.
A bepácolt húst kivesszük a joghurtból. (Nem kell letörölni róla a pácot.) Megforgatjuk zsemlemorzsában.
Ezután a bepanírozott húst vékonyan kiolajozott tepsibe rakosgatjuk. A tetejét meghintjük olajjal. (Érdemes egy olajszórót venni. Nagyon hasznos. Ebben az esetben is remekül elosztható vele az étolaj a húson úgy, hogy mindenüvé jusson.) Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával, és negyed órára 200 fokos sütőbe tesszük. A negyed óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, és még visszatesszük tíz percre. Ezután levesszük az alufóliát és öt-tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.
Tipp:
A húst természetesen panírozhatjuk lerázogatva róla a joghurt nagy részét hagyományos módon lisztbe, tojásba morzsába, és kisüthetjük bő olajban is.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Hmmmmm.nagyon finomnak látszik!!!!!:-)
2016.01.26. Kedd 13:18
(Nikli vivi, 2016.01.26 13:18)