CSIRKEPÖRKÖLT
Hozzávalók:
2-3 fej apró kockákra vágott vöröshagyma, 1 kg csirkehús (lehet vegyesen, de készülhet a pörkölt csak combból vagy kockákra vágott csirkemellből is), pirospaprika, só, őrölt bors, őrölt kömény, olaj, egy zöldpaprika és egy paradicsom ( két-három evőkanál lecsó).
Elkészítés:
Két evőkanál olajon üvegesre sütjük az apróra vágott hagymát, beletesszük a húst, és gyakran kevergetve megpirítjuk. Amikor a húsdarabok itt-ott kicsit barnulni kezdenek, megszórjuk pirospaprikával, ráöntünk fél bögre hideg vizet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, betesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, és mindig csak annyi vizet pótolva, hogy ne égjen oda, a húst kis lángon puhára pároljuk.
Az elkészült pörköltet rizzsel, nokedlivel vagy tésztával tálaljuk, de egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom.