Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA

2008.01.27

Hozzávalók (4 személyre):

1 db nagyobb vagy 2 kisebb nyers hátsó csülök. 1,5 kg burgonya, 2-3 nagy fej vöröshagyma negyedelve, 1 fej fokhagyma, 1 kiskanál só, őrölt bors, néhány babérlevél, 3 dl sör.

   

p1180778-dd.jpg

  

Elkészítés:

A csülköt jól megmossuk és lekaparjuk.  A sót összekeverjük 1-2 evőkanál étolajjal és a borssal, és ezzel a keverékkel jól bedörzsöljük a csülköt minden oldalról. Ezután egy tepsibe vagy hőálló tálba fektetjük. (A sütőedény akkora legyen, hogy maradjon még hely a csülök mellett.) Aláöntjük a sört, beleszórjuk a babérlevelet. Az edényt jó szorosan lefedjük alufóliával, és 160-170 fokos sütőben tesszük. Addig sütjük, amíg a csülökbe már viszonyalg könnyen belemegy a beleszúrt villa. (Ez a csülök nagyságától függően több óra is lehet.)

Ekkor darabokra vágott burgonyát, negyedelt vöröshagymát és fokhagymagerezdeket rakunk a hús köré. A zöldségek tetejét enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a zöldséget és a húst is meglocsoljuk a hús levével, aztán a tepsit visszatesszük a sütőbe addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, a csülök meg nem pirul, héja ropogós nem lesz.  (Ha van grill a sütőben, az utolsó 5 percre kapcsoljuk be.)

Akkor jó az étel, ha a csülök puha, de a bőre ropogósra sült.

A csülköt a vele sült zöldségekkel tálaljuk.

  

Tipp:

A csülök köré más zöldséget (karfiolt, brokkolit, répát...) vagy gombát is tehetsz.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csülök

(Peti, 2009.05.28 21:53)

Köszi a receptet, ennek az alapján nagyon jól sikerült a kaja pedig nem is tudok főzni.