DISZNÓTOROS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók (4 személyre):
2 szál májas hurka, 2 szál véres hurka, 2 szál sütni való kolbász, 1,5 kg krumpli, egy közepes fej lilakáposzta, 1 fej lilahagyma, cukor, só, ecet, őrölt kömény, 2 babérlevél, 2-3 evőkanál étolaj vagy disznózsír.
Elkészítés:
Egy tepsit kikenünk olajjal vagy zsírral. Belefektetjük a kolbászokat és hurkákat. Köréjük rakjuk a krumpligerezdeket, megspicceljük olajjal vagy apró zsírdarabkákat szórunk rá, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a krumpli megpuhul, és a kolbászfélék átsülnek.
Közben elkészítjük a párolt káposztát.
A káposztát legyaluljuk vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és vékonyan fölkarikázzuk, vagy apró kockákra vágjuk.
Egy fazékban 1-2 evőkanál olajon elkezdjük üvegesre sütni a hagymát. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, és állandóan kevergetve együtt sütjük 2-3 percig. Ekkor beleforgatjuk a káposztacsíkokat, kicsire vesszük a lángot, megsózzuk a káposztát, egy evőkanál ecetet adunk hozzá, beleteszünk két babérlevelet, 1 kiskanál őrölt köményt és aláöntünk kb. 1 dl vizet, aztán lefedjük, és megpároljuk. Közben gyakran megkeverjük, és ha nem enged elég vizet a káposzta, úgy a időnként öntünk alá némi vizet. A főzés folyamán a káposzta alatt legyen mindig egy kis lé, aminek a főzés végére kell elfőnie.
Amikor a káposzta megfőtt, utánaízesítjük sóval, cukorral vagy ecettel ízlés szerint.
Tálalásnál minden tányérra fél kolbászt, fél véres és fél májas hurkát, sült krumplit és párolt káposztát teszünk.
Jó étvágyat!
A képen szereplő köret receptjét itt találod meg: MEDVEHAGYMÁS TÓCSNI.