FASÍRT
Hozzávalók:
1 kg hús darálva (én fél kiló disznócombot és fél kiló pulykacombot használtam), 3 tojás, egy fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 zsemle vagy kb. negyed kiló kenyérbél kockákra vágva, 1 evőkanál pirospaprika, 3 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, fél mokkáskanál őrölt kömény.
Elkészítés:
A húst megdaráljuk, a zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk vagy megreszeljük. A húst és a kinyomkodott zsemlét az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.
A masszából tenyérnyi méretű ellapított korongokat formázunk.
A fasírtokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
nagy sikert aratott :)
legfinomabb fasírt recept :)
fasírt
(Gyula, 2013.02.04 07:58)
59 éves pasas vagyok. Kipróbáltam a receptet, gondltam meglepem vele a családot.
A végén én lepődtem meg! Egyetlen darab sem maradt, hogy megkóstoljam, mire észbekaptam mind elfogyott.
Köszönöm a receptet.
recept
(klaudia, 2013.06.04 16:58)