GOMBÁS-MÁJAS LEVES
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 25 dkg gomba, 1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, őrölt bors, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 2-3 babérlevél, só.
Elkészítés:
A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk. A felhevített olajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát és a karikákra vágott répát, 2-3 percig kevergetjük, majd megszórjuk sóval, borssal, paprikával, és felöntjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a babérlevelet és a csokorba kötött petrezselyemzöldet, majd kis lángon főzni kezdjük.
A csirkemájat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és amikor a répa már puha, a leveshez adjuk. 10 percig főzzük.
A lisztet csomómentesre keverjuk a tejföllel, kevés levest adunk hozzá, majd az ételbe öntjük. Az újraforrástól számítva még 5 percig főzzük. Ha elkészült, kivesszük belőle a petrezselemcsokrot. A levest forrón tálaljuk.
Tipp:
Laktatóbb lesz az étel, ha vajgaluskát főzünk bele. Tálalás előtt pár csepp citromlével savanyíthatjuk.